Musici

Over de musici

Esther Kronenburg is begonnen met zingen tijdens haar studie Italiaans in Utrecht. Ze nam privézangles bij Naomi Hanai en Renee Kartodirdjo. In 2008 begon ze met de studie Oude Vocale Muziek aan het conservatorium van Tilburg om zich te specialiseren in het repertoire van middeleeuwen, renaissance en vroeg-barok. Behalve aan zangtechniek werd tijdens deze studie bijzondere aandacht besteed aan begrip van oorspronkelijke bronnen en de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Ze volgde daartoe ook masterclasses bij o.a. Patrizia Bovi, Jill Feldman, Anne Azéma, Johannette Zomer, Raquel Andueza en Evelyn Tubb. In 2012 heeft ze haar studie afgerond en krijgt nu zangcoaching van Xenia Meijer.


Met countertenor Peter van Wolferen vormt ze een vast duo, ze zongen oa. het Stabat Mater van Giambattista Pergolesi en van Alessandro Scarlatti. Esther treedt regelmatig op als solozangeres maar het accent ligt op ensemblemuziek uit de middeleeuwen en renaissance. Ze zingt in o.a. het Hemony ensemble, Trigon, Cantores Sancti Gregorii en Cappella van Zuylen. Met deze ensembles trad ze onder andere op in oude muziekfestivals in Nederland, België en Rusland. Kijk voor meer informatie ook op www.estherkronenburg.nl

Hidesato Sugiyma studeerde aanvankelijk wiskunde aan de University of Nagoya (Japan). Na het afronden van deze studie begon hij zijn studie Blokfluit bij Masashi Ito. In 2004 kwam hij naar Nederland om zijn studie blokfluit voort te zetten aan het Utrechts Conservatorium.

 

In Utrecht studeerde Hidesato bij Heiko ter Schegget. In 2011 behaalde hij zijn Master of Music. Hidesato volgde masterclasses bij o.a. Jerome Minis, Conrad Steinmann, Kees Boeke en Marion Verbruggen.

 

Hidesato is één van de oprichters van Ensemble Oriana. Naast zijn werkzaamheden voor het ensemble treed hij regelmatig op als solist, zingt hij in verschillende koren en verdiept zich in het bouwen van blokfluiten.

Anneke Hoekman begon op elfjarige leeftijd met blokfluitlessen bij Dinie Goedhart. Na de middelbare school studeerde zij bij Heiko ter Schegget en Daniël Brüggen aan het Utrechts Conservatorium. In 2011 behaalde zij haar diploma "Master of Music," waarvoor zij zich specialiseerde in ensemblespel. Lessen en masterclasses volgde zij bij onder meer Rebecca Steward, Saskia Coolen, Bert Honig en Benny Aghassi (barokfagot).


Anneke speelt vanaf de oprichting in Ensemble Oriana. Ze wordt daarnaast regelmatig gevraagd bij ensembles en als blokfluitsoliste. Anneke speelt oude muziek, hedendaagse muziek en is momenteel veel bezig met improvisatie (zowel muziek als theater.) Anneke heeft in Groningen en Drachten een eigen lespraktijk waarin zij blokfluitlessen geeft en ensembles coacht.

 

Kijk voor meer informatie over Anneke op www.annekehoekman.nl

Joep van Buchem studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht, en Vroege Vocale Ensemblemuziek en solozang aan het Fontys conservatorium te Tilburg. Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Andrea von Ramm, Jill Feldman en Anne Azema. Als musicoloog specialiseerde hij zich in de muziek van vóór 1600.


Joep doceerde historische documentatie aan het HKU Utrechts conservatorium en praktische theorie aan het al genoemde Fontys conservatorium. Verder verzorgt hij workshops oude muziek en masterclasses aan het Amsterdams conservatorium, zingt hij in diverse vocale ensembles en dirigeerde en coacht hij verschillende koren en ensembles.

Hidesato en Anneke werken incidenteel samen met Ida als Trio Oriana. 


Ida Höög studeerde blokfluit aan de conservatoria van Malmö en Utrecht. Ze volgde privélessen bij Heiko ter Schegget en deed mee aan masterclasses van Peter Holtslag, Conrad Steinmann en Dan Laurin.


Ida is gespecialiseerd in middeleeuwse en hedendaagse muziek. Middeleeuwse muziek speelt ze al ruim 15 jaar met haar  Ensemble Ambrosia. Aan hedendaagse muziek werkt ze met verschillende Zweedse componisten, waaronder Martina Tomner; zo hebben zij intussen 2 kamermuziekopera's onwikkeld, met zangers en instrumentalisten. Ida heeft schenkingen ontvangen van o.a. Swedish Arts Grants Committee, Musikverket en the Helge Ax:son Johnson foundation.


CONTACT

Anneke Hoekman

+31 (0) 648912241

info@ensemble-oriana.com

Copyright © All Rights Reserved