Geschiedenis

Korte geschiedenis van het ensemble


Ensemble Oriana werd in 2009 opgericht door de blokfluitisten Yorgos Pavlakos, Hidesato Sugiyama en Anneke Hoekman. Al snel besloten zij om met een zangeres te werken. In eerste instantie was dit Rosina Fabius, en later Solbjörg Björnsdòttir en Iris van ´t Veer.

 

Het ensemble werkte daarnaast samen met de blokfluitisten Tamara Weessies en Marit Darlang en blokfluitiste en gambiste Saartje Schrage.


Ensemble Oriana gaf concerten op vele podia door heel Nederland, waaronder Slot Zeist, Oosterpoort Groningen en Fringeconcerten Festival Oude Muziek Utrecht. Daarnaast verzorgden zij radio-opnamen voor Radio 4 en de concertzender.


Uitgelichte concerten en projecten uit het verleden


Eén van de grotere projecten die het ensemble deed was "De vier seizoenen." De musici stelden 4 concertprogramma's samen met muziek die ze bij ieder jaargetijde vonden passen. Enkele werken uit dit project zijn: Orlando diLasso - La nuit froid et sombre, William Byrd - In winter cold, Thomas Morley - Springtime mantleth ev'ry bough, Anoniem - Owe dirre summerzît en Bevin - Browning (the leeves be green.)


Ook een concertprogramma rondom het leven van John Dowland viel bijzonder in de smaak bij het publiek. Muziek van Dowland zelf, maar ook van tijdgenoten en directe collega's stond op het programma. Typerend voor de concerten van Ensemble Oriana is dat de muziek altijd voorzien wordt van een korte toelichting, in dit geval in de vorm van het levensverhaal van Dowland.

CONTACT

Anneke Hoekman

+31 (0) 648912241

info@ensemble-oriana.com

Copyright © All Rights Reserved